Aanbod behandelingen

Een klassieke behandeling: methode Stammen en Takken

Omdat ik werk met de methode van Stammen en Takken, (rekening houdend met de heersende energieën van uw geboortejaar), zijn een beperkt aantal naalden voldoende, dit in tegenstelling tot andere vormen van acupunctuur.

Het eerste consult duurt ongeveer één uur.  Aan de hand van een vraaggesprek, brengen we uw totale ziektegeschiedenis in beeld. Ook komen uw leef-, eet- en slaapgewoonten aan bod.

Daarna vindt er een onderzoek plaats waarin uw pols wordt gevoeld en naar de tong en het lichaam wordt gekeken. Op basis van deze informatie stel ik de diagnose en maak ik een behandelplan.

Er wordt een keuze gemaakt van acupunctuurpunten en de eerste behandeling kan beginnen. De ingebrachte naaldjes blijven ongeveer 20 minuten in het lichaam, terwijl u zich ontspant. Ter ondersteuning en aanvulling van de behandeling krijgt u eventueel advies over voeding, homeopathie en/of westerse kruiden.

Voor de meeste klachten is een aantal van 6 behandelingen nodig om uw energie te balanceren. De tussentijd van de behandelingen is in het begin 2 weken. Zodra uw energie zich stabiliseert, wordt de periode verlengd.

Na afloop van deze serie, bespreken we samen het resultaat en eventuele follow-up.

Acupunctuur bij kinderen

Kinderen worden met de kleinste naaldjes behandelt en met een zo min mogelijk aantal. Bij baby’s gaat bij de behandeling het naaldje erin en er gelijk weer uit.

De behandeltijd bij kinderen is gebaseerd op hun leeftijd in minuten. Zo zal bij een tienjarige een behandeltijd van 10 minuten voldoende zijn voor een goede werking.

Acupunctuur aan huis

Sommige mensen vinden het prettiger om in hun eigen omgeving behandeld te worden. Behandeling aan huis is soms ook nodig zoals in de volgende gevallen:

  • Na een bevalling om de hormoonhuishouding balanceren, voor een sneller herstel of om te helpen bij het op gang brengen van de borstvoeding
  • Bij begeleiding na een operatie, om op krachten te komen en voor detoxificatie van de narcose
  • Begeleiding tijdens chemo-therapie
  • Stervensbegeleiding
  • Lichamelijk niet in staat zijn om te komen

Cosmetische acupunctuur: Facial Rejuvenation

Oorsprong & methode

Facial Rejuvenation Acupunctuur, ofwel cosmetische acupunctuur is in Nederland geïntroduceerd door Virginia Doran, een Amerikaanse acupuncturiste.

In eigen land boekte zij met haar methode veel succes bij filmsterren die er jong willen blijven uitzien zonder hun natuurlijke gezichtsexpressie te verliezen.

Virginia Doran heeft cosmetische acupunctuur als ideaal alternatief voor botox op de kaart gezet. Maar verjonging door middel van acupunctuur wordt al eeuwenlang toegepast in China, oorspronkelijk voorbehouden aan de vrouw van de Keizer en zijn concubines.

De Chinezen wisten al dat een groot aantal meridianen met het gezicht verbonden zijn waardoor het gezicht de totale staat van geestelijke en lichamelijke gezondheid weerspiegelt

Cosmetische acupunctuur verbetert niet alleen het uiterlijk op oneffenheden zoals wallen, rimpels en acné maar behandeld daarbij ook de onderliggende oorzaken als energietekorten, stressfactoren of hormonale verstoringen.

Resultaten

Cosmetische acupunctuur verbetert de collageenproductie, en bevordert de bevochtiging en doorbloeding van de huid. Hierdoor wordt het verouderingsproces tegengegaan en gaat de huid er stralender uitzien terwijl uw eigen gezichtexpressie  behouden blijft.

Hangende oogleden en wangen kunnen duidelijk verbetert worden door lifttechnieken en rimpels worden minder diep.

Een aantal van 6 behandelingen is nodig om het effect blijvend te laten zijn en nog eens 6 behandelingen om de eerste serie te bestendigen.